0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
aMuza >> P >> P O D
aMuza FunCLUB
Jeżeli lubisz muzykę tworzoną przez ten zespół
Poznawaj osoby, które słuchają tej samej Muzy co Ty!
P O D
P.O.D. (skrót od ang. Payable on Death – Płatne przy Śmierci) – amerykańska, grupa numetalowa. Choć jej członkowie są chrześcijanami a ich teksty pełne są odniesień do wiary, muzycy unikają etykietki zespołu chrześcijańskiego

P.O.D. został założony w 1992 roku w USA w Southtown, dzielnicy San Diego w (Kalifornii), w pobliżu granicy Stanów Zjednoczonych z Meksykiem przez dwóch przyjaciół – perkusistę Noaha Charlesa Bernardo i byłego gitarzystę Marcosa Curiela (opuścił zespół w 2003 roku, grał w swojej kapeli o nazwie The Accident Experiment, pod koniec 2006 roku wrócił do P.O.D.).

Były basista Gabe również odszedł w 1993 roku, jeszcze przed wydaniem przez grupę pierwszego albumu, a jego miejsce zajął Traa.

Dzielnica, w której mieszkali Paul Joshua Sonny Sandoval i Noah Wuv Bernardo, nie należała do najbezpieczniejszych. Dilerzy narkotykowi byli obecni na każdym kroku, tak samo jak mafia (ojciec Wuva był jednym z największych dilerów San Diego). Pomimo imprezowego trybu życia i ciągłego zagrożenia, Sonny i Wuv byli bardzo związani z muzyką. Ojciec Sonnego często organizował występy zespołów reggae w San Diego, a ojciec Wuva był szanowanym perkusistą.

Nic więc dziwnego że syn poszedł w jego ślady. Wuv interesował się surfingiem i nawet otworzył własny sklep surf & skate. Rodzice Wuva roszeszli się, przez co jego ojciec mieszkał na ulicy. Gdy wrócił stał się bardziej religijny. Wkrótce zaraził tym całą rodzinę. Sonny tymczasem nadal cieszył się imprezowaniem. Pracował przez jakiś czas razem z Wuvem w hotelu w San Diego. Wkrótce jego matka zachorowała na białaczkę. Sonny rzucił college aby móc jej pomagać. Od tego czasu w Sonnym dokonała się przemiana. Długo i gorąco modlił się do Boga. Gdy jego matka zmarła, Sonny miał 19 lat. Na krótko przed tym wydarzeniem Marcos i Wuv poznali się. Ojciec Wuva uczył go podstawowych akordów na gitarze. Gdy odkryli podobne upodobania muzyczne, założyli zespół \"Eschatos\", zawsze kończąc występy słowami \"Niech Bóg Was błogosławi\".

Gdy przyszło do poszukiwań wokalisty Wuv zaproponował swojego kuzyna, Sonny\’ego który był w tym czasie członkiem hiphopowej grupy zwanej Unlicensed Product. Marcos bał się o Sonny\’ego, gdyż ten był zawsze nieśmiały. Na pierwszym koncercie Sonny był tak sparaliżowany tremą, że czytał słowa piosenki będąc odwrócony tyłem do widowni.

Nazwa \"Payable On Death\" została podsunięta im przez dziewczynę (teraz już żonę) Wuva. Pod koniec roku 1993 Gabe (basista) opuścił zespół i na jego miejsce wkroczył Traa. W 2003 zespół opuścił Marcos. Zespół dostał wtedy propozycję nagrania soundtracku do filmu \"Matrix: Reaktywacja\". Na szczęście wieloletni przyjaciel zespołu Jason Truby pomógł zespołowi i na stałe dołączył do składu P.O.D. Pod koniec 2006 roku Marcos Curiel wrócił do zespołu na miejsce Jasona.

Skład zespołu:
Wuv Bernardo (1992-), perkusja
Traa Daniels (1994-), gitara basowa
Sonny Sandoval (1992-), wokal ur. 16 maja 1973 r. w San Diego
Marcos Curiel (1992-2003, 2006-), gitara

Dyskografia:
1992 P.O.D. demo
1994 Snuff The Punk
1996 Brown (album)
1997 Payable on Death Live
1999 The Warriors EP
1999 The Fundamental Elements of Southtown
2001 Satellite
2003 Payable On Death
2005 The Warriors EP vol.2
2006 Testify
2006 Greatest Hits: The Atlantic Years
2008 When Angels & Serpents Dance
teledyski: P O D
AliveStraho - POD PAZNOKCIEM (ft. Lilu)Sheller & Słoń - Pod Naciskiem (feat. Rafi)
PIN - Pójdę Pod Wiatr, Jak NajdalejBoom - P.O.D.
tłumaczenie tekstu, lyrics, dzwonki na komórkę, teksty, kolędy, teledyski, mp3, P O D , teledyski, ściągaj, free, top lista, tłumaczenie piosenki, muzyka, najlepsze
AAbortion is murder
Adrenaline
Alive
America
Anything Right
Asthma
BBoom
Booyaka 619
Breathe Babylon
Bridge to burn
Bullet The Blue Sky
CCan you feel it
Change the world
Checkin levels
Christmas in Cali
Coming back
Critic
DDraw The Line
EEvery knee
Every time i die
Execute the sounds
Eyes of a stranger
FFind my way
Follow Me
Forever in our hearts
Freedom fighters
Freestyle
Full color
Funk jam
GGeneration
Get it straight
Get up, stand up
Ghetto
Going in blind
Goodbye for now
Greetings
HHollywood
II and identify
If it wasn't for you
If you could see me now
Image
It's about time
It's all about the rhyme
KKnow me
LLet the music do the talking
Let you down
Lie down
Lights out
Live and die
MMark my words
Masterpiece Conspiracy
Mistakes
Murder
NNew wave
Not your kind
OOn the grind
One day
Outkast
PPortrait
Preach
Psalm 150
Punks rock
RRevolution
Ridiculous
Right now
Rock the party
Roots in stereo
Run
SSatellite
Sattelite
Say hello
School of hard knocks
Seeking the wise
Selah
Set It Off
Set Your Eyes To Zion
Shouts
Six sirens
Sleeping awake
Snuff the punk
Sounds like war
Southtown
Space
Strength of my life
Suffocation
TTeachers
Tears of blood
The Messenjah
The payback
The reasons
The revolving circle
Thinking About Forever
This time
Three in the power of one
Tribal
Truly amazing
VVisions
WWaiting on today
Whatever it takes
Who is right
Why wait
Wicked run
Wildfire
Will you
Without jah, nothin
YYa mama
Your eyes
Youth Of The Nation
szukaj w aMuza.pl
Twoja wyszukiwarka
szukaj znajomych
miasto  
wiek
gatunek muzyki   
 
logowanie
login
hasło
 
nie masz konta - zarejestruj się
co ciekawego?
Lizbona

najpiękniejsze miejsca na końcu Europy
dzwonki mp3
Na stronie znajdują się teksty piosenek oraz tłumaczenia piosenek.
Prawa do tekstów są własnością ich autorów. Tekst udostępniany jest wyłącznie do celów edukacyjnych.
Strony partnerskie: Fotograf, Lizbona, Portugalia, Hotele w Lizbonie, Przewodnik w Lizbonie, Życzenia, Weterynarz Bielany
© amuza.pl 2018